Våra Produkter

FRUTTATO E DOLCE

Olivolja, typ ”Extra jungfruolja”

Ursprung: Södra Italien, 100% odlade oliver från regionen Basilicata.
Producent: Frantoio Oleario, F.lli PACE S.r.l., Corso Italia, 85016 Pietragalla (Potenza) – ITALIEN. Tel +390971644111
Olivolja av hög kvalitet som utvunnits direkt ur oliver och uteslutande genom en mekanisk process. Första kallpressningen sker i oktober-novembervid en temperatur lägre än 27gr C, enligt ett traditionellt utvinningssystem med hydrauliska pressar.
Olivsorter: Ogliarola och Coratina
Smak: Fruktig och ljuv.
Förpackning: 6 glasflaskor á 0,5 liter. Förvaras svalt och mörkt.
Syrahalt: 0,55%/ 100gr olivolja (≤0,60%)
Peroxidtal: 8,5 mEq O2/kg (≤15)
Vax: 36,6 mg/kg
K 232: 1,84, K 268: 0,147, Delta K: -0,001

Importör: Casa Svezia AB
Hemsida: https://casasvezia.se
E-post: info@casasvezia.se
Telefon: 070-832 28 26

Pris: 1200:-/låda (6 st.)

225:-/flaska

DENOCCIOLATO

Olivolja, kärnfri pressning, typ ”Extra jungfruolja”

Ursprung: Södra Italien, 100% odlade oliver från regionen Basilicata.
Producent: Frantoio Oleario, F.lli PACE S.r.l., Corso Italia, 85016 Pietragalla (Potenza) – ITALIEN. Tel +390971644111
Olivolja av hög kvalitet som utvunnits direkt ur oliver och uteslutande genom en mekanisk process. Första kallpressningen sker i oktober-november vid en temperatur lägre än 27gr C. Kärnorna avlägsnas före pressning.
Olivsort: Ogliarola
Smak: Fruktig.
Förpackningsvolym: 6 glasflaskor á 0,5 liter. Förvaras svalt och mörkt.
Syrahalt: 0,29%/ 100gr olivolja (≤0,60%)
Peroxidtal: 9,3 mEq O2/kg (≤15)
Vax: 100 mg/kg
K 232: 1,89, K 268: 0,16, Delta K: -0,001

Importör: Casa Svezia AB
Hemsida: https://casasvezia.se
E-post: info@casasvezia.se
Telefon: 070-832 28 26

Pris: 1200:-/låda (6 st.)

225:-/flaska

BIOLOGICO

Olivolja, typ ”Extra jungfruolja” Ekologisk*

Ursprung: Södra Italien, 100% odlade oliver från regionen Basilicata.
Producent: Frantoio Oleario, F.lli PACE S.r.l., Corso Italia, 85016 Pietragalla (Potenza) – ITALIEN. Tel +390971644111
Olivolja av hög kvalitet som utvunnits direkt ur oliver och uteslutande genom en mekanisk process. Första kallpressningen sker i oktober-november vid en temperatur lägre än 27gr C, enligt ett traditionellt utvinningssystem med hydrauliska pressar.
Olivsorter: Ekologiskt odlade Ogliarola och Coratina.
Smak: Fruktig och balanserad.
Förpackning: 6 glasflaskor á 0,5 liter. Totalt 3 liter.
Förvaras svalt och mörkt.
Syrahalt: 0,52%/ 100gr olivolja (≤0,60%)
Peroxidtal: 8,6 mEq O2/kg (≤15)
Vax: 32,4 mg/kg
K 232: 1,70, K 268: 0,146, Delta K: 0,000

Pris: 1200:-/låda (6 st.)

225:-

Olivolja Extra Jungfruolja enligt EU-regler

Extra Vergine innebär att det är den tidiga olivskörden. En van plockare får ihop 100 kg oliver på en dag. Det ger ca 15 liter olivolja och plockarna får €8 per liter i lön. De fria fettsyrorna får i en Extra Vergineolja inte överstiga 0.8%. Ju mindre syra desto renare olivolja. Färgskalan i olivoljan går från grönt till gult. Grönt betyder att oliverna skördats tidigt, gult att de skördats sent. Dofterna ska komma från växtriket, färsk oliv, kronärtskocka, nyklippt gräs. Smaken ska ha fyllighet, tydlig beska och helt sakna sötma. Oliver som handplockas från mitten av oktober till mitten av november ger den allra smakrikaste oljan, fruttato. Den innehåller också mest antioxidanter och vita- miner. Den är den hållbaraste oljan. En olivolja på försiktigt handplockade friska oliver blir naturligtvis dyrare än en olja som görs på fallfrukt som sugs upp av stora dammsugare. Smakmässigt är skillnaden enorm.

Bo Hagström, Solens mat